Skip to content

Camera termoviziune vanatoare – Ghid de achizitie

camera termoviziune

Pentru o experienta reusita la vanatoare, sunt necesare anumite echipamente care sa ajute la observarea faunei salbatice, la orientarea in intuneric si la capturarea mai rapida a pradei. Printre aceste echipamente se numara si camerele cu termoviziune.

O camera termoviziune asigura precizie, acuratete si imagini detaliate. Un vanator poate folosi o astfel de camera in orice conditii, intrucat nu are nevoie de lumina sau conditii meteorologice favorabile ca sa functioneze. Cu ajutorul acestei tehnologii, vanatorii nu numai ca vor avea mai mult succes atunci cand ies in teren, dar vor putea sa isi impartaseasca experienta si cu ceilalti, pentru ca o camera profesionala poate stoca videoclipuri si imagini.

Camere cu termoviziune – de ce sunt necesare unui vanator?

Camerele cu termoviziune sunt tot mai folosite in randul vanatorilor, iar motivul este usor de inteles. Aceste dispozitive permit identificarea animalelor salbatice aflate la distante foarte mari, chiar daca sunt ascunse sau camuflate, intrucat detecteaza caldura unei tinte si capteaza diferite niveluri de lumina infrarosie.

Camerele cu termoviziune sau camerele termice capteaza imaginile intr-o cromatica distincta de cea a camerelor obisnuite. Culorile depind de temperatura tintei, care este masurata de la mare distanta, cu ajutorul senzorilor integrati care capteaza raze infrarosii ce nu pot fi vazute cu ochiul liber.

La vanatoare, camera termica poate fi utilizata indiferent de vreme si de momentul zilei (sau noptii). Datorita caracteristicilor avansate, camera profesionala surprinde eficient detalii care il ajuta pe vanator sa faca diferenta dintre fiinte si obiecte si sa cunoasca mai bine terenul.

In functie de ce criterii se face achizitia unei camere cu termoviziune?

Pe langa pret, exista mai multe aspecte carora trebuie sa li se acorde atentie in momentul alegerii unei camere cu termoviziune pentru vanatoare. Printre acestea se numara:

Rezolutia imaginii

Calitatea imaginii depinde de rezolutie, care este unul dintre primii factori ce trebuie consultati in momentul achizitiei unei camere cu termoviziune. Nu numai calitatea, dar si dimensiunea imaginii depind de rezolutie. Numarul de pixeli al imaginilor va fi mai mic decat cel al fotografiilor facute cu o camera obisnuita. O rezolutie mai mare inseamna mai multa claritate, dar in acelasi timp si o dimensiune mai mare a fisierului si un cost mai crescut al dispozitivului.

Durata de viata a bateriei

Durata de viata a camerei cu termoviziune trebuie sa fie extinsa, astfel incat sa poata functiona continuu in timpul partidei de vanatoare. De exemplu, camera Pulsar Axion 2 XQ35 poate fi utilizata pana la 11 ore atunci cand este incarcata complet. In plus, are o modalitate convenabila de alimentare, avand posibilitatea de incarcare la baterie externa prin USB-C.

Camera Termoviziune Pulsar Axion 2 XQ35

CUMPARA ACUM

Distanta de detectie

Un alt factor important de care depinde alegerea camerei este distanta de operare. Desi implica un cost mai mare, o camera profesionala poate ajunge la o distanta de detectie mai mare de 1.000 de metri, fiind ideala pentru vanatoare. In aceasta categorie intra si camera cu termoviziune ATN OTS LT 320, prevazuta cu o distanta impresionanta de detectie, de pana la 1.510 metri.

Camera Termoviziune ATN OTS LT 320 4-8x

CUMPARA ACUM

Rezolutia, durata de viata a bateriei si distanta de detectie sunt unele dintre aspectele in functie de care se face achizitia unei camere cu termoviziune pentru vanatoare. La acestea se adauga capacitatea de stocare, greutate, dimensiune si cost.

Pentru un raport bun calitate – pret si pentru o gama variata de camere cu termoviziune, consulta oferta MaxLife, unde vei gasi dispozitive prevazute cu specificatii avansate.

Cele mai recente articole

Mai multe articole Maxlife