Skip to content

Binoclu profesional – Tipuri si pret

Binoclu

Un binoclu profesional poate fi de folos in numeroase tipuri de activitati, iar pentru aproape fiecare vei avea nevoie de un dispozitiv cu specificatii diferite. De exemplu, binoclurile profesionale pentru vanatoare au caracteristici total diferite fata de cele folosite la birdwatching sau in cadrul activitatilor outdoor generale. Pentru ca discutam despre o nisa specifica, in cadrul acestui articol ne vom concentra atentia asupra binoclurilor de vanatoare.

Afla mai multe informatii despre cateva dintre cele mai importante specificatii la care trebuie sa fii atent atunci cand alegi binoclul, iar apoi consulta recomandarile noastre si alege-ti dispozitivul care ti se potriveste cel mai bine.

Ce specificatii au cele mai bune binocluri de vanatoare?

Hai sa aflam impreuna la ce ar trebui sa fii atent cand cumperi un binoclu, pentru a avea parte de un dispozitiv performant si usor de folosit. Vom face referire la specificatiile standard –  factorul de marire, campul vizual si diametrul obiectivului, urmand ca in articole viitoare sa discutam detaliat despre toate caracteristicile care ar trebui luate in considerare atunci cand alegi un binoclu. Te invitam sa urmaresti periodic blogul nostru, pentru a fi la curent cu toate informatiile!

Factorul de marire si Campul vizual

Daca nu ai mai folosit binocluri profesionale pana acum, probabil esti tentat sa crezi ca un binoclu bun ar trebui sa aiba un factor de marire ridicat. Dar lucrurile nu stau chiar asa. Un factor de marire ridicat iti va crea dificultati si reduce din campul vizual. Iar un camp vizual ingust inseamna sanse mai mici de a localiza vanatul, mai ales atunci cand folosesti binoclul intr-o arie extinsa.

De fapt, factorul de marire ideal depinde foarte mult de terenul de vanatoare pe care vei folosi binoclul. De exemplu, daca obisnuiesti sa mergi in padure, este recomandat sa alegi un binoclu cu factor de marire mai scazut, care implica un camp vizual marit si luminozitate sporita a imaginii din lentile. Un binoclu cu factor de marire de 8x este ideal pentru acest scenariu.

La polul opus se afla cei care merg la vanatoare pe teren deschis. In acest caz, vanatul trebuie identificat si observat pe distante mai lungi, motiv pentru care factorul de marire ar trebui sa creasca la 10x sau 12x. Poti merge chiar si mai departe de atat, insa trebuie sa tii cont ca vei fi incomodat de campul vizual ingustat daca terenul de vanatoare este vast.

Diametrul obiectivului

Cei mai multi vanatori merg pe teren dimineata devreme sau la apusul soarelui, adica momente ale zilei in care lumina soarelui nu ofera cele mai bune conditii pentru a identifica rapid vanatul. De aceea, capacitatea binoclului de a oferi o imagine cu luminozitate crescuta este esentiala. Ce legatura are acest aspect cu diametrul obiectivului? Ei bine, cu cat diametrul obiectivului si, implicit, al lentilelor, este mai mare, cu atat va fi mai ridicata si performanta binoclului in conditii de luminozitate scazuta.

Acest lucru inseamna ca ar trebui sa alegi un binoclu cu obiectiv cat mai mare? Nu neaparat, avand in vedere ca greutatea si dimensiunile binoclului sunt direct proportionale. Iar un diametru mare nu inseamna doar ca binoclul va fi voluminos si greu, ci si ca va avea un pret mai ridicat. Solutia in acest caz este compromisul. Concret, trebuie sa stabilesti exact care sunt asteptarile tale de la un binoclu pentru vanatoare si sa alegi un model cat mai apropiat de acestea.

De regula, binoclurile profesionale standard au un diametru de 42mm, in timp ce modelele mai compacte au diametrul redus aproape la jumatate: 20-26 mm. Trebuie sa iei in calcul ca atunci cand iesi la vanatoare iti vei dori sa cari cat mai putine greutati, dar, in acelasi timp, ai nevoie ca binoclul sa iti ofere suficienta luminozitate. Un compromis intre portabilitate si performanta poate fi un binoclu diametrul obiectivului de aproximativ 32 de mm, desi cei mai multi vanatori le prefera pe cele de 42mm.

Recomandari de binocluri si pret

In magazinul nostru online poti gasi peste 150 de modele de binocluri, echipa MaxLife este pasionata de testarea si compararea produselor pe care le punem la dispozitia clientilor nostri, din dorinta de a le face cele mai bune recomandari. Iata doua dintre preferatele noastre din categoria binocluri profesionale!

Binoclu Hawke Frontier LRF 2300 10×42

Binoclul Hawke Frontier LRF 2300 este prevazut cu un telemetru care permite masuratori extrem de precise la distante, printr-o simpla apasare de buton. Are un factor de marire de 10x, iar diametrul obiectivului este de 42 mm. Dispune de noua optica Hawke H7, ceea ce inseamna vizibilitate sporita, imagine de inalta definitie si corectie de faza imbunatatita. Transmisia excelenta a luminii este asigurata de prismele acoperite cu dielectric, iar dispozitivul poate fi reglat manual in nu mai putin de 6 niveluri de luminozitate.

Binoclu Hawke Frontier LRF 2300 10x42

CUMPARA ACUM

Binoclu Zeiss Terra ED 8×42

Producatorul german Zeiss este lider mondial in domeniul opticii. De aceea, orice binoclu de la acest brand va oferi imagini foarte clare, cu o absorbtie exceptionala a luminii. Binoclurile Zeiss au fost create pentru vanatorii profesionisti si sunt un etalon cand vine vorba de performanta in conditii de lumina slaba. In opinia multor persoane, Zeiss produce cele mai bune binocluri profesionale, iar preturile sunt pe masura. Totusi, exista si variante mai accesibile, precum binoclul Zeiss Terra ED 8×42. Modelul, care a fost si premiat, dispune de un design minimalist, dar este in acelasi timp extrem de durabil.

In cazul in care modelele recomandate nu sunt ceea ce cauti, poti consulta intreaga oferta de binocluri din magazinul nostru online, unde vei gasi cu siguranta un binoclu vanatoare cu specificatiile de care ai nevoie. La MaxLife iti punem la dispozitie binocluri cu pret foarte accesibil, dar si modele de top, al caror cost reflecta performanta inalta si specificatiile de ultima generatie.

Binoclu Zeiss Terra ED 8x42

CUMPARA ACUM

Cele mai recente articole

Mai multe articole Maxlife