Skip to content

Sonar pescuit – Ce este, Cum functioneaza?

sonar pescuit

Sonarul de pescuit a devenit de-a lungul timpului un dispozitiv indispensabil pentru pescarii profesionisti si amatori care cauta performanta, datorita avantajelor aduse. Din acest articol vei afla informatii utile despre cum functioneaza un sonar si care sunt cele mai populare modele de pe piata, pe care le poti folosi la pescuit pentru cele mai bune rezultate.

Sonare de Pescuit: Tipuri, Avantaje si Mod de Functionare

Sonarele sunt dispozitive care folosesc unde sonore pentru a detecta si a localiza obiecte submersibile, cum ar fi pestii sau structurile subacvatice. Sonarul functioneaza emitand un semnal acustic in apa si analizand ecoul pe care il primeste. Un sonar profesional poate oferi informatii detaliate despre adancimea apei, caracteristicile fundului apei si, desigur, prezenta pestilor.

Tipuri de sonare de pescuit

Exista doua tipuri principale de sonare: active si pasive. Sonarele active emit semnale si capteaza ecoul propriilor unde sonore transmise, oferind astfel informatii despre adancimea apei, localizarea pestilor si masurarea distantei pana la acestia. Sonarele pasive, pe de alta parte, nu emit semnale, ci doar capteaza zgomotul produs de pesti, fiind mai putin precise in localizarea acestora.

De asemenea, exista cateva aspecte importante, care diferentiaza un sonar profesional de unul obisnuit, cum ar fi tehnologiile integrate, adancimea maxima de scanare si raza de aruncare.

Avantajele utilizarii unui sonar profesional de pescuit

Utilizarea unui sonar profesional de pescuit aduce o serie de avantaje semnificative pescarilor. Iata cateva dintre cele mai notabile!

Dispozitive intuitive, usor de utilizat

Sonarele profesionale moderne sunt concepute pentru a fi usor de utilizat, fiind dotate cu interfata intuitiva si optiuni de conectivitate cu smartphone-uri si tablete.

Localizarea precisa a pestilor

Tehnologia avansata ajuta la identificarea si localizarea rapida a pestilor, economisind timp si efort. Astfel, pescarii pot gasi cu usurinta zonele cu cea mai mare probabilitate de a prinde peste.

Monitorizarea comportamentului pestilor

Sonarul poate oferi informatii despre modul in care pestii se misca si interactioneaza, permitand pescarilor sa adapteze tehnicile de pescuit pentru a creste sansele de capturare.

Identificarea structurilor subacvatice

Sonarul ofera informatii detaliate despre adancimea apei si structurile de pe fundul apei, cum ar fi rocile sau vegetatia. Acestea sunt esentiale pentru a determina locurile potrivite de pescuit si pentru a evita eventualele obstacole.

Potrivite pentru diferite medii de pescuit

Sonarele profesionale pot fi utilizate intr-o varietate de medii, de la lacuri si rauri, pana la apele sarate, fiind utile pentru pescarii care doresc sa experimenteze cu diferite tipuri de pescuit si medii acvatice.

Cartografierea locatiilor de pescuit

Multe modele de sonare profesionale, precum sonarele Garmin si sonarele Deeper, ofera functii de cartografiere in timp real si GPS, facilitand crearea de harti detaliate ale locatiilor de pescuit si planificarea rutelor de navigatie.

Sonare de pescuit Deeper

Functii avansate pentru rezultate exceptionale

Sonarele Deeper sunt recunoscute pentru functiile avansate pe care le au, precum si pentru precizia excelenta. In general, modelele Deeper sunt usor de utilizat, fiind ideale atat pentru pescarii amatori, cat si pentru cei profesionisti.

Sonarele Deeper ofera functii avansate precum GPS, cartografiere in timp real si conectivitate Wi-Fi, permitandu-le pescarilor sa se orienteze cu usurinta si sa gaseasca cele mai bune locuri de pescuit. Iata doua recomandari pe care le poti gasi in magazinul online MaxLife!

Sonar Deeper Smart Fishfinder Start

Cu o interfata user friendly, Deeper Smart Fishfinder Start este un sonar portabil excelent pentru pescarii care nu au mai folosit pana acum un astfel de echipament. Poate fi folosit inclusiv daca vrei sa iti initiezi copilul in acest hobby, datorita functiilor pe care le are. Determina locatia pestilor si vegetatia de pe fundul apei, astfel incat ce mici nu numai ca gasesc pesti, dar au inclusiv oportunitatea de a afla detalii interesante despre stiinta si natura.

sonar pescuit deeper

Smart Fishfinder Start se poate folosi cu aplicatia mobila Deeper, care iti ofera informatii cu privire la dimensiunea pestilor si adancimea la care se afla, dar si posibilitatea de a marca locurile de pescuit pe harta. Tot in aplicatia Deeper poti adauga fotografii si note referitoare la echipamentul de pescuit folosit, momeli si alte detalii.

sonar pescuit deeper

 • Poate functiona inclusiv fara internet.
 • Are o greutate de doar 65 de grame.
 • Are o raza de actiune de 50 de metri.
 • Permite conexiuni Wi-Fi.

Sonar Deeper Smart Fishfinder Start

CUMPARA ACUM

Sonar Deeper Smart PRO

Deeper Smart PRO este un sonar puternic si versatil, care are functii de navigatie, cartografiere GPS si scanare, putand fi folosit inclusiv iarna, pentru pescuit la copca.

sonar pescuit deeper

 • Transductorul PRO scaneaza la o adancime de pana la 80 de metri.
 • Are o raza de aruncare de 100 de metri.
 • Poate fi folosit in apa adanca, din barca.
 • Aplicatia Fish Deeper utilizeaza GPS-ul telefonului pentru cartografiere batimetrica in timp real, in timp ce pescarul navigheaza.

Sonar Deeper Smart PRO

CUMPARA ACUM

Sonare de pescuit Garmin

Precizie maxima si reputatie excelenta

Un alt brand cunoscut de sonare cu caracteristici profesionale este Garmin. Sonarele Garmin au o reputatie excelenta in randul pescarilor profesionisti si amatori datorita calitatii, performantei si fiabilitatii lor. Sunt prevazute cu diverse functii, precum ecrane color de inalta rezolutie, tehnologie CHIRP si compatibilitate cu harti nautice, facilitand localizarea pestilor si planificarea rutelor de pescuit.

Sonar Garmin Echomap UHD 92sv

Gama Echomap de la Garmin este binecunoscuta pentru performanta sa, iar modelele UHD sunt printre cele mai bune lansate vreodata. Echomap UHD 92sv a fost construit cu gandul la pescarii seriosi si competitivi, fiind unul dintre cele mai performante sonare din categoria sa de pret.

sonar pescuit garmin

Are o interfata excelenta, impreuna cu probabil cea mai buna tehnologie de imagistica de pe piata, Ultra HD, iar alte caracteristici care ne-au determinat sa ti-l recomandam sunt:

 • Tehnologia CHIRP.
 • Cartografiere excelenta.
 • Compatibilitate crescuta cu dispozitivele mobile.
 • Prevazut cu numeroase functii avansate, despre care poti afla mai multe informatii accesand link-ul de mai jos.

Sonar Garmin Echomap UHD 92Sv

CUMPARA ACUM

Sonar Garmin Striker Vivid 5cv GT20

Cu un pret mult mai mic comparativ cu modelul recomandat anterior, Striker Vivid 5cv GT20 nu dezamageste cand vine vorba de functii suficient de avansate pentru rezultate de top. Poate fi o optiune buna, daca iti doresti unul dintre sonarele Garmin, dar nu dispui de un buget foarte mare.

sonar pescuit garmin

 • Permite stocarea a pana la 8000 km² de teren pe harti cu contururi de 30 cm.
 • Include un suport pivotant, plus cablul si componentele pentru montarea motorului de trolling si a pupei.
 • Este dotat cu tehnologia AUTOGAIN, care minimizeaza interferentele si maximizeaza tintele.

Sonar Garmin Striker Vivid 5cv GT20

CUMPARA ACUM

Indiferent de modelul ales, de la Garmin sau Deeper, un sonar cu caracteristici tehnice profesionale poate transforma experienta de pescuit, oferindu-ti informatii pretioase despre adancimea apei si locatia pestilor, crescand astfel sansele de succes in capturarea acestora. Consulta acum intreaga oferta de sonare din magazinul online MaxLife, unde poti gasi modele performante, indiferent de buget!

Cele mai recente articole

Mai multe articole Maxlife