Skip to content

Pescuitul la crap – Ghidul începătorului

pescuitul la crap

Pescuitul este una dintre cele mai vechi și mai relaxante activități practicate de om. Dacă te gândești să devii un pescar amator sau pur și simplu vrei să încerci această activitate pentru prima dată, ai ajuns unde trebuie. Acest ghid este dedicat tuturor celor care vor să se aventureze în lumea pescuitului la crap, unul dintre cele mai populare tipuri de pescuit!

Folosește momelile potrivite pentru a atrage crapul

Crapul este unul dintre cei mai populari pești vizați de pescari datorită dimensiunii, „luptei” pe care o oferă atunci când este prins, care crește adrenalina și aduce o satisfacție de neegalat, dar și datorită faptului că răspunde bine la diferite momeli. Iată câteva momeli eficiente pentru atragerea crapului!

Porumb artificial: Este o momeală populară și eficientă. Crapul este atras de culoarea sa și de aroma pe care o eliberează constant în apă.

Porumb Artificial Korda Slow Sink

VEZI DETALII ȘI PREȚ

Boilies: Acestea sunt bile de nadă, care sunt realizate din diferite ingrediente. La MaxLife găsești boilies disponibile într-o varietate de arome și culori, fiind extrem de eficiente pentru capturarea crapilor!

Starbaits Boilies G&G Global Scopex

VEZI DETALII ȘI PREȚ

Pelete artificial: Aceste momeli artificiale le imită cu succes pe cele clasice. Sunt realizate din material siliconic, foarte rezistent, ușor de utilizat și incredibil de eficiente, fiind perfecte pentru toate tipurile de ace (cârlige).

Korda Pelete Artificial Slow Sinking Dumbell

VEZI DETALII ȘI PREȚ

Sfaturile specialiștilor MaxLife pentru pescarul începător:

  • Variază tipurile de momeală, până când găsești ce funcționează cel mai bine în locul în care pescuiești.
  • Observă comportamentul crapului și adaptează-te. Dacă observi că peștele este mai activ la suprafață, folosește momeli plutitoare.
  • Fii pregătit să schimbi momeala dacă nu ai succes în primele ore.

Prinde crapul cu echipamentul potrivit

Lansetele: Alegerea lansetei potrivite este primul pas în drumul tău către a deveni un pescar de crap experimentat. Lansetele pentru crap se deosebesc prin robustețe și durabilitate, fiind concepute pentru a face față luptei cu un pește puternic precum crapul. Acestea prezintă o curbură de acțiune parabolică, care asigură distribuirea uniformă a forței de-a lungul lansetei. Materialul din care sunt confecționate este, de obicei, fibra de carbon, asigurând un bun echilibru între greutate și putere. De asemenea, mânerul este deseori acoperit cu plută sau alte materiale ergonomice pentru un confort sporit în timpul pescuitului.

Lansetele pentru crap au, de obicei, o lungime cuprinsă între 3,6 și 3,9 metri și o forță de aproximativ 3,5 lbs. Asigură-te că alegi una potrivită pentru tine, având în vedere locul de pescuit și tehnicile pe care intenționezi să le folosești.

Lanseta Crap Okuma Custom Black 3.90m 3.50lbs 2 trons

VEZI DETALII ȘI PREȚ

Mulinetele: Mulinetele pentru crap au particularități distinctive. Sistemul de frânare este esențial și trebuie să fie fin, permițându-ți să ajustezi rapid frânarea în funcție de situație. Au, de asemenea, un tambur mare care permite depozitarea unei cantități suficiente de fir, o caracteristică esențială pentru lansări lungi și luptele pe care le vei duce cu crapul. În plus, aceste mulinete sunt adesea echipate cu un sistem anti-retur, care previne mișcarea inversă a mânerului și facilitează recuperarea firului fără întreruperi.

Așadar, pentru pescuitul la crap, este indicat să alegi mulinete cu tambur mare și un sistem de frânare de calitate. Acestea permit o lansare ușoară și precisă și te vor ajuta să capturezi chiar și cei mai mari crapi.

Mulineta Crap Okuma Custom Black 6000

VEZI DETALII ȘI PREȚ

Set de ace: Selecția corectă a acelor este importantă pentru a te asigura că peștele nu scapă după ce mușcă momeala. Majoritatea pescarilor care pescuiesc crap preferă ace cu cârlig, care au un vârf ascuțit și o formă care previne alunecarea peștelui.

Carlig Mustad Forjat Revers Rotund Crap Nr.6

VEZI DETALII ȘI PREȚ

Fire: Firul este legătura ta cu peștele. Pentru pescuitul la crap, recomandăm un fir mono cu o rezistență de 7-9 kg. Acesta are suficientă forță pentru a combate un crap mare și suficientă elasticitate pentru a preveni ruperea la aruncări pe distanțe lungi sau atunci când crapul face mișcări bruște.

Fir Prologic Mimicry 3D Mirage Xp 0.33mm 8.3Kg 1000M

VEZI DETALII ȘI PREȚ

Trebuie să cunoști felul în care se comportă crapul

Pentru a anticipa mișcările acestui pește, este necesar să cunoști detalii legate de habitatul și comportamentul său.

Crapul preferă apele stătătoare sau lent curgătoare, cu multă vegetație și un fund mâlos. Acesta se hrănește în principal cu insecte, moluște și plante acvatice. Ca pescar începător, este important să înțelegi comportamentul crapului pentru a-ți crește șansele de succes. Observă mișcarea crapului și adaptează-te. O tehnică populară printre pescarii de crap este pescuitul la fund, unde momeala este lăsată să se așeze pe fundul apei pentru a atrage crapul.

Pescuitul la crap poate fi o experiență extraordinară, care îți va aduce satisfacții. Cu echipamentul potrivit și câteva cunoștințe de bază, orice pescar începător poate deveni un maestru în arta pescuitului la crap. La MaxLife, ne străduim să oferim produse de calitate și sfaturi valoroase pentru a te ajuta să te bucuri de fiecare moment petrecut pe malul apei și, bineînțeles, de fiecare captură!

Cele mai recente articole

Mai multe articole Maxlife