Skip to content

Jackall BPM B2-S64UL – O lanseta pentru pasionatii de ultra light!

jackall BPM

Guest post: Vladutiu Nistor

Pescuitul ultra light este o adevarata arta, care pune la incercare abilitatile pescarului si echipamentul folosit. Lanseta este un element foarte important pentru succesul in aceasta tehnica de pescuit, iar Jackall, unul dintre cei mai renumiti producatori japonezi de echipament de pescuit, a creat o lanseta deosebit de potrivita pentru pasionatii de ultra light: Jackall BPM B2-S64UL.

lanseta jackall

La baza, seria de lansete BPM a fost construita pentru pescuitul la bass cu diferite tehnici si naluci. Din dorinta de a acoperi fiecare tehnica de pescuit la bass, japonezii de la Jackall au ajuns la nu mai putin de 16 lansete de spinning si casting.

Cu siguranta si cel mai pretentios pescar isi va gasi o lanseta potrivita din seria BPM! In Romania, sunt potrive pentru pescuitul la salau, biban, clean si chiar pastrav.

Jackall BPM B2-S64UL – Review

Fiind un pasionat al pescuitului ultra light, am achizitionat modelul Jackall BPM B2-S64UL.

Lanseta Jackall BPM B2-S64UL 1.93m 0.9-5g

CUMPARA ACUM

Lanseta are o lungime de 1.98m cu putere de aruncare de 0.9 – 5g si actiune fast, iar rezistenta firului recomandat este de la 2 la 5lb. Datorita actiunii fast, lanseta este potrivita pentru pescuitul ultra light la biban si clean cu naluci de la 1g pana la 4g, fie ca sunt voblere sau naluci soft.

lanseta jackall

Lanseta este construita pe un blank din 95% carbon si 5% fibra de sticla aplicata in puncte cheie pentru o curba perfecta. Inelele sunt Fuji Alconite, iar inelul de varf este SiC. Configuratia acestora si marimea generoasa a inelului de plecare ajuta foarte mult in lansarea nalucii cu greutate redusa.

lanseta jackall

Mandrina folosita este un model clasic de la Fuji ce poate acomoda o gama larga de mulinete. Personal, am ales sa echipez lanseta cu o mulineta Daiwa 18 Caldia LT 2000S.

Mulineta Daiwa Caldia LT 2000S

CUMPARA ACUM

Greutatea este un aspect foarte important in pescuitul ultra light. Jackall BPM B2-S64UL cantareste doar 98g, bifand astfel un criteriu important. Greutatea totala a combo-ului este de doar 283g (lanseta 98g + mulineta 185g).

lanseta jackall

Un alt aspect important al lansetei Jackall BPM B2-S64UL este senzitivitatea sa ridicata, care permite pescarului sa detecteze chiar si cele mai fine atacuri ale pestilor rapitori. Senzitivitatea excelenta se datoreaza in mare parte combinatiei dintre carbonul de inalta calitate si fibra de sticla din blank, precum si inelelor Fuji Alconite de inalta precizie. De asemenea, manerul ergonomic split grip asigura o prindere confortabila si o transmitere eficienta a informatiilor intre pescar si lanseta.

De altfel, intreaga serie BPM este caracterizata de o greutate redusa si de senzitivitate excelenta, un criteriu foarte important in pescuitul la jig cu naluci soft de mici dimensiuni.

jackall BPM

In concluzie, Jackall BPM B2-S64UL este o lanseta excelenta pentru pasionatii de pescuit ultra light, care impresioneaza prin caracteristicile sale de top si performantele sale remarcabile pe apa. Cu o putere de aruncare precisa si actiunea fast, aceasta lanseta este ideala pentru pescuitul la biban si clean cu naluci de greutate redusa. Calitatea materialelor folosite si atentia la detalii a producatorului japonez fac din aceasta lanseta o alegere excelenta pentru pescarii pretentiosi, care cauta un echipament de inalta performanta si fiabilitate in pescuitul ultra light!

 

Cele mai recente articole

Mai multe articole Maxlife